5. juli 2011

Cake Pops

I helgen prøvde jeg meg på de morsomte kakene jeg noen gang har laget: Cake Pops!! Disse kakene på pinne er det nye 'hotte' innen kakebakst. Cake Pops er både smakfulle og utrolig dekorative, og en sikker vinner i ethvert selskap enten det gjelder venninnekvelder, barnebursdager, barnedåp, grillkvelder, vorspiel, bryllup mm..... Kakene kan både fylles og pyntes med hva som helst. Kun fantasien setter grenser!



For å lage Cake Pops trenger du en sjokoladekake, og en sjokoladekrem. Det kan fint lages Cake Pops av andre typer kaker og kremer også, feks sitron, men det har ikke jeg prøvd meg på enda.

Sjokoladekake:
100 g smør
150 g sukker
2 egg
1 ts vaniljesukker
2,5 dl mel
1 ts bakepulver
100 g sjokolade
3 dl melk

Rør smør og sukker hvitt, og tilsett de øvrige ingrediensene. Stek kaken på 200 grader i ca 20-30 minutter. Her kan det godt isteden brukes kakerester, eller det kan lages en kake basert på Toropose, feks Brownies. Avkjøl kaken, og smuldre den deretter opp i småbiter.

Sjokoladekrem:
1 egg
50 g melis (egg og melis blandes til eggedosis)
100 g sjokolade
50 g smør



Sjokoladekremen avkjøles, og blandes deretter inn i den oppsmuldrede kaken. Tilsett gjerne daimbiter, kokos, saltede peanøtter, eller annen smak du ønsker. Det er passende med ca 100 gram av smakstilsetningene totalt, men tilpass etter eget ønske.
Trill ut deigen til små sjokoladekuler. Denne mengden passer til ca 60-70 kuler. Trill ut alle kulene, og sett de kjølig.





Nå begynner det morsomste, og det er selve pyntingen! Ta frem det du har av sjokolade og kakepynt. Her selges alt du trenger, av pinner, strø og utallige farger på sjokoladen.






Dypp først pinnene i litt sjokolade og stikk de halvveis inn i kulene. La gjerne dette avkjøle slik at kulene setter seg fast. Dypp så kulene i sjokolade og pynt med ønsket type kakestrø.




Lykke til med baksten, kos deg!:)

Ingen kommentarer: